UKRAINIAN FASHION WEEK FW 2017/18

#UFW20YEARS

2017 – рік 20-річчя Ukrainian Fashion Week.

Це не просто 20-річна історія однієї компанії. Це історія українських дизайнерів, які одного разу об’єдналися, щоб зробити свою країну модною. За цей час відбулося багато подій як в Україні, так і за її межами. І всі вони були підпорядковані одній меті — створення в Україні fashion-індустрії.

Сприймати fashion-індустрію лише як виробника одягу –– хибна думка. Адже одяг, навіть як кінцевий продукт споживання, є результатом праці багатьох фахівців різних галузей виробництва. Тож не дивно, що заради появи України на світовій модній мапі мали об’єднатися у велику професійну спільноту всі: дизайнери, стилісти, журналісти, музиканти, режисери, ілюстратори, перукарі, фотографи, моделі, художники, предметні дизайнери, рітейлери, it-фахівці… Усі гуртом ми підняли ту хвилю, яка на сьогодні так активно змінює Україну.

«Зміни, що відбуваються у правилах, за якими мода грала кілька останніх десятиліть, комусь здаються хаосом, комусь революцією», — говорили ми ще сезон тому. Зміни, які відбуваються зараз, ще радикальніші та несподіваніші. Зміни у світовому модному просторі напряму впливають на українську індустрію моди. Нові дати Ukrainian Fashion Week найкраще свідчать про інтегрованість українських дизайнерів у світові модні процеси.

65 подій відбудуться під час Ukrainian Fashion Week сезону FW 2017/18. Крім того, ми підтримаємо кілька сезонних показів дизайнерів у березні.

Ми вважаємо, що мода – це не тільки індустрія. Це – «трибуна», яка дає змогу говорити зі світом про серйозні та глибокі речі. Що і стало основною ідеєю рекламної кампанії нового сезону.

Над ідеєю кампейну працювали фотограф Ксенія Каргіна та директор агентства «Луч» Антон Белінський.

«Для мене велике щастя, що завдяки роботі над кампейном UFW стало можливим за допомогою фотографії говорити про надзвичайно важливі речі. Ідеї гуманізму, звільнення від тягаря забобонів, прийняття різноманітних форм прояву краси… Ми пропонуємо відмовитися від оціночних суджень, пасивності в думках і вчинках – і говоримо про світ, багатогранний у своїх проявах. Мода загалом, а Ukrainian Fashion Week зокрема, об’єднують людей із різним баченням краси, і це – прекрасно! Feeling of unity», – зазначила Ксенія Каргіна.

У зйомці нового кампейну брали участь моделі – Олена Османова (L-models), Соня Левіна (K-models), Даша Пономаренко (MSS Management), Ростик Смирнов (Cat-b), Кіра Maркс (Cat-b), Софі Пашкуал (L-models), Кирило Харченко (Cat-b), Артем Суров.

# КРУГЛИЙ СТІЛ: «ЕКСПОРТ ОДЯГУ ТА ВЗУТТЯ ДО ЄС»

7 лютого під час Ukrainian Fashion Week відбудеться презентація Посібника з експорту одягу та взуття до ЄС та Дорожньої карти експортера за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Кейса Кломпенхаувера, Заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торгового представника України Наталії Микольської, Керівника офісу з просування експорту Мар’яни Каганяк, Засновника та голови оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірини Данилевської та низки українських дизайнерів.

Вперше в Україні вітчизняним виробникам одягу та взуття масового та fashion-виробництва запропонують практичний путівник щодо експорту продукції до європейських країн.

У рамках презентації заплановано короткий практичний семінар для дизайнерів та виробників легкої промисловості, що має на меті надихнути та показати найкоротший шлях до експорту української продукції на європейські ринки, а також дати відповіді на найпоширеніші запитання.

# МІЖНАРОДНА ПРОГРАМА

Традиційно Ukrainian Fashion Week відвідають іноземні баєри, журналісти, фотографи та фахівці інших сфер моди. Цього сезону ще більше видань ознайомить світову fashion-спільноту з колекціями українських дизайнерів, серед них: Le21eme (USA), Vogue.com (USA), The Guardian (UK), Men’s Uno (Сhina), South China Morning Post (South China), Vogue.ru (RU), Business of Fashion (UK), GQ (UK), END Clothing (UK), Refinery29 (USA), Untitled Magazine (UK), Calvert Journal (UK), Elle Korea (Korea), Capa Agency (international), Friday.az (AZ), Nargis Magazine (AZ), NOWFASHION (FR), 1nstant.fr (FR), ASVOF (FR), Buro 24/7 (RU), SNC Magazine (RU), Modemonline.com (FR), Bleu Mode (FR).

# UFW+IFS

Вчергове українська мода заявить про себе масштабною подією у столиці авангардної моди.

7 молодих, проте вже відомих в Україні та за її межами дизайнерів представлять свої бренди і країну в цілому під час London Fashion Week.

International Fashion Showcase (IFS) – міжнародна виставка, де найперспективніші молоді дизайнери показують свої колекції у форматі загальної інсталяції, представляючи країну під час London Fashion Week. IFS організований British Council та British Fashion Council і цьогоріч відбудеться з 17 по 21 лютого.

Премія «Відкриття року» у  рамках щорічної Best Fashion Awards вже вдруге була вручена за підтримки Британської Ради. Нагорода відзначає найкращого молодого дизайнера року. Переможниця цьогорічної Премії Вікторія Баланюк (бренд Flow The Label) отримала оплачену поїздку до Лондона та участь у міжнародній платформі – International Fashion Showcase у лютому 2017 року під час London Fashion Week.

Україну на цій міжнародній виставці, окрім бренду FLOW the Label, представлятимуть: Jean Gritsfeldt, Alina Zamanova, FROLOV, Yana Chervinska, DZHUS та the COAT by Katya Silchenko.

Концепція виставки від України – «зупинка Європа». Зупинка як символ, як місце, де ви зупиняєтесь в очікуванні транспорту, що доставить вас до пункту призначення. Ми всі чекаємо на щось – виборів, чи наслідків виборів, автобуса, чи відповіді на питання. Наша реальність – очікування, яке уособлює зупинка. Це початкова і кінцева точка, альфа й омега.

Ukrainian Fashion Week вдалося здійснити перший проект такого рівня завдяки підтримці міжнародного фонду Western NIS Enterprise Fund та British Council Ukraine.

Щорічний проект IFS є однією з ключових платформ London Fashion Week, яка відображає симбіоз актуальної моди та сучасного мистецтва. Подія відбуватиметься у стінах одного з найавторитетніших музеїв світу – Somerset House. Талант і перспективи учасників оцінюватиме експертна комісія на чолі із Сарою Мауер (модний критик, контриб’ютор Vogue US та ‘покровитель молодих талантів’ від British Fashion Council).

# ART-FASHION SPACE

Відзначаючи цього року 20-річчя, Ukrainian Fashion Week традиційно включає в програму спеціальні проекти, що є симбіозом моди та мистецтва.

Інсталяція та перформанс відомого українського дизайнера і fashion-ілюстратора Аліни Заманової. Досліджуючи концепцію жіночого тіла, художниця створила три сукні-арт-об’єкти, розписані та розшиті вручну, та ілюстрації загальною площею 70 кв. м., що були створені для боротьби зі стереотипами краси, «запровадженими тими, хто не має влади, аби диктувати нам, що є красивим, а що є потворним за своєю природою». Інсталяція відбуватиметься за підтримки DHL та буде функціонувати всі 5 днів.

Інсталяція Stop the Inquisition of Individuality. Проект авторства Алли Гетман про сміливість бути особливим, виділятись і не засуджувати прояв індивідуальності оточуючих. Візуалізація ідеї — «місце підготовлено для “страти” оригінального яскравого взуття». Незвична форма, яскравий колір взуття –– як спосіб самовираження. Інсталяція працюватиме всі 5 днів.

У змінному art-просторі Ukrainian Fashion Week відбудеться інсталяція Knot me not by Diphylleia дизайнерки Ольги Біленчук, що відображає символічний ритуал, певний спосіб розірвати ланцюг повсякденної рутини, зобов’язань і непотрібних зв’язків. У другий день відбудеться перформанс ebb by UBERLOVE як ілюстрація шляху до вічного існування без плину часу. Надалі цей простір буде віддано під спеціальну презентацію бренду Lucky look. Фінальною подією, що відбудеться у  змінному арт-просторі, стане презентація колекції бренду POLINA VELLER FW17/18, натхненої роботами українських митців, що були на афішах-банерах проекту А4 в Karas Gallery.

# FRESH FASHION INSPIRED BY PEPSI

Оргкомітет Ukrainian Fashion Week протягом 20 років приділяє особливу увагу молодим талантам і створює комфортні умови для їхнього зростання у сталі бренди. Саме тому 2000 року було започатковано Конкурс молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє», а у 2003 та 2006 роках проекти New Names та Fresh Fashion відповідно.

Цього сезону продовжує працювати самодостатня платформа для молодого покоління – Fresh Fashion inspired by PEPSI. Покази учасників FFD відбудуться 8 лютого у Мистецькому Арсеналі. Окрім професійних умов для демонстрації колекцій, молоді дизайнери отримають додаткову можливість для розвитку: Istituto Europeo di Design (IED) вчергове обере дизайнера, якому запропонує безкоштовне навчання у Мілані або Флоренції.

У програмі дня покази: Nadia YURKIV, CHUYKO, Darja DONEZZ, HOLLY by Timkova-Liakhovska, Ivan FOTESKO, J.Perekriostova, Komashnya, Nikita Melenevskiy, ROUSSIN by Sofia Rousinovich, Yanina Studio, Kir-Khartley.

Обличчям рекламної кампанії Fresh Fashion Day FW 2017/18 стала Маша Гребенюк, переможниця проекту Нового каналу «Супермодель по-українськи». Над рекламною кампанією працювали стиліст та дизайнер Кирило Харитонцев, відомий fashion-фотограф та експерт шоу «Супермодель по-українськи» на Новому каналі Cоня Плакидюк.

# УКРПОШТА

На честь 20-річчя Ukrainian Fashion Week у просторі Мистецького Арсеналу працюватиме справжнє відділення Укрпошти, де можна буде надіслати листівку до будь-якої країни світу, замовити «Власну марку» або взяти участь у соціальних проектах «Пошта добра» та «Фешн-листівка».

Соціально-мистецький проект «Пошта добра» покликаний привернути увагу людей до традицій теплого спілкування та популяризації всесвітнього руху «посткросинґ» – обміну поштовими листівками.

До цього проекту вже долучилися імениті українські дизайнери, які протягом двох тижнів створювали дизайн поштових скриньок – символу зв’язку між людьми в усьому світі, адже саме через поштову скриньку кожний лист чи листівка починає свою цікаву подорож світом від людини до людини. На головній локації Ukrainian Fashion Week поштові скриньки будуть презентовані, а згодом встановлені у Києві та інших містах України.

# EPSON DIGITAL FASHION

Вже вдруге Ukrainian Fashion Week представляє конкурс EPSON digital fashion під медіапатронатом ELLE Україна. У новому сезоні проекту «Epson Digital Fashion. T-shirt edition» організатори пропонують учасникам сфокусувати увагу на розробці тематичного цифрового принту, художнім полотном якого слід використати популярний елемент повсякденного гардероба – футболку. Деталі конкурсу і технічні вимоги до учасників будуть доступні на сайтах організаторів із 7 лютого 2017 року.

# MEN’S PROJECT

Цього сезону в Мистецькому Асеналі буде представлено Men’s project, у рамках якого відбудеться виставка-ретроспектива чоловічих образів з українського подіуму за останні 20 років. Проект об’єднає найкращих українських дизайнерів, що створюють чоловічу моду в Україні. Спеціальний проект Men’s project відбудеться за підтримки всесвітньо відомого бренду The Famous Grouse, заснованого 1896 року в Шотландії.

# ЗАВЖДИ В МОДІ

Міжнародний день презерватива відбудеться у рамках Ukrainian Fashion Week. Активності, пов’язані з профілактикою ВІЛ, розгорнуться з 4 по 8 лютого у Мистецькому Арсеналі в Києві. Цього року організатор соціальної акції – Фундація АНТИСНІД-США в Україні, AHF Ukraine – обрала гасло для Міжнародного дня презерватива у 38 країнах «Завжди в моді» та в Україні об’єднала зусилля з організаторами Ukrainian Fashion Week.

Під час всього Тижня моди  відвідувачі запрошуються до простору  Мистецького Арсеналу від AHF, де зможуть отримати консультації з безпечного сексу, відвідати майстер-клас з правильного використання презервативів та інсталяцію на тему безпечного сексу, а головне – пройти безкоштовний експрес-тест на ВІЛ. За 15 хвилин будь-хто з гостей, дизайнерів чи моделей зможе анонімно дізнатися свій ВІЛ-статус.

Крім того, на своєму показі 7 лютого відомий дизайнер Олексій Залевський представить кілька унікальних моделей для проекту. В такий спосіб дизайнер приєднується до гасла Всесвітнього дня презерватива і проголошує через творчість, що «презервативи – завжди в моді».

# ALL ABOUT FOOTWEAR

Вже традиційним для Ukrainian Fashion Week став  шоурум взутя All About Footwear за підтримки INTERTOP. Мета проекту All About Footwear – привернути увагу до авторських колекцій взуття, українських брендів, нових технологій виробництва взуття та рітейлу. Протягом п’яти днів у Мистецькому Арсеналі будуть представлені авторські колекції взуття українських брендів CIRCUL, Iryna Litvinska, Sneshana NEKH та VIZALI. А також компанія INTERTOP представить нові моделі, створені у колаборації з українськими дизайнерами.

Програма Ukrainian Fashion Week насичена багатьма подіями, з частиною яких ми змогли ознайомити fashion-спільноту на сторінках офіційного прес-релізу. За всіма подробицями можна стежити на оновленому сайті fashionweek.ua.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.